Svijet

Evo koga je Rusija dodala na svoju crnu listu

Rusija je na svoju crnu listu dodala još osam osoba koje optužuje da su “strani agenti”. Među imenovanima je i Jelisaveta Osetinskajeva, bivša urednica nekoliko ruskih novina koje su objavljivale izvještaje o komercijalnim interesima ljudi bliskih ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Jelisaveta Osetinskajeva, - Profimedia

Na popisu su se našli i pisac i videobloger Jevgenij Ponasenkov te TV reporterka Marija Borzunova.

Marija je novinarka neovisnog TV kanala

Ponasenkov je poznat po svojim duhovitim primjedbama na društvenim mrežama koje ciljaju na vladu i talk-showovima na državnim TV kanalima. Marija je reporterka neovisnog kanala TV Rain, koji je i sam proglašen “tajnim agentom” i obustavio je svoj rad nakon početka invazije.

Izraz “strani agent” nosi negativne konotacije iz sovjetskog doba i podvrgava navedene osobe strogim zahtjevima financijskog izvješćivanja. Obvezuje ih da za sve što objave moraju navesti da su “strani agenti”. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh