Svijet

Ruski medij: Putina stalno prati liječnik za rak; Kremlj: Lažete!

Ruskog predsjednika Vladimira Putina stalno prati liječnik specijaliziran za rak štitnjače, piše Daily Mail. Kažu kako ruski kirurg Jevgenij Selivanov često iz Moskve odlazi u Soči, gdje Putin provodi mnogo vremena. Britanski tabloid prenosi ruski medij Project – zabranjen u Rusiji, a koji funkcionira iz inozemstva – prema kojemu je Putin prije početka agresije na Ukrajinu patio od zdravstvenih problema.

Vladimir Putin - Twitter

Daily Mail piše da je, prema jednoj verziji, Putin liječen steroidima. Također, pozivajući se na spomenuti Project, pišu da Putina na putovanjima redovito prati i neurokirurg, pa i više liječnika. Project je, nadalje, objavio kako se Putin 2020. susreo s voditeljem Nacionalnog medicinskog istraživačkog centra za endokrinologiju Ivanom Dedovom, šefom Putinove najstarije kćeri Marije Voroncove.

“Dedov je predsjedniku govorio o visokoj učestalosti raka štitnjače i novom hormonskom lijeku Tyrogin koji suzbija metastaze nakon operacije”, prenosi Daily Mail navode Projecta, dodajući kako se nerijetko među liječnicima govorilo o Putinovim zdravstvenim problemima, a što je povećano tijekom jeseni kada se Putin, navodno, čudno ponašao.

Kremlj negirao tvrdnju da Putin ima rak štitnjače
Objavili su kako se otada izolirao te s ljudima počeo komunicirati na velikoj udaljenosti, dok su ga tijekom godina, prema Daily Mailu, posebice od 2016. kada mu se zdravlje navodno pogoršalo, redovito obilazili brojni zdravstveni stručnjaci. Spominjalo se, među ostalima, Alekseja Šeglova, kirurga koji se često pojavljuje na fotografijama u Putinovom društvu, kažu.

Project je naveo i da je Putin pet puta iznenada nestajao zbog medicinskih problema. Kremlj je već ranije demantirao tvrdnje prema kojima je Putin bolovao od raka, a isto su učinili i sada.

Naime, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov danas je putem ruskog medija Pravda poručio kako priče o Putinovu raku štitnjače nisu istinite, kao ni izvještaji da je ruski predsjednik podvrgnut operacijama. Peskov je takve tvrdnje nazvao fikcijom i lažima, prenosi Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh