Svijet

Britanija neće ukinuti sankcije Rusiji čak i ako se u Ukrajini postigne primirje

Kao odgovor na poziv zastupnika vladajuće Konzervativne stranke Johnnyja Mercera za većom vojnom pomoći Ukrajini, britanski premijer Boris Johnson je rekao da je Mercer potpuno u pravu i da bi trebali udvostručiti vojnu i odbrambenu podršku

Britanski premijer Boris Johnson izjavio je da sankcije koje je uveo Rusiji zbog rata kojeg je započela protiv Ukrajine neće biti ukinute čak i ako se postigne prekid vatre, javlja Anadolu Agency (AA).

Kao odgovor na poziv zastupnika vladajuće Konzervativne stranke Johnnyja Mercera za većom vojnom pomoći Ukrajini, Johnson je rekao da je Mercer potpuno u pravu i da bi trebali udvostručiti vojnu i odbrambenu podršku.

“Također ćemo osigurati da nitko od naših prijatelja i partnera u svijetu ne odustane od sankcija. Zapravo, moramo povećati ekonomski pritisak na Vladimira Putina, a ukidanje bilo kakvih sankcija je apsolutno nezamislivo i ukoliko postoji prekid vatre”, rekao je Johnson.

Podvukao je da ne bi trebalo biti “povratka” kada je riječ o sankcijama ruskim pojedincima i organizacijama.

Glasnogovornik britanskog premijera rekao je jučer novinarima da je Johnson na sastanku sa ministrima rekao da samo primirje ne bi bilo razlog za ukidanje sankcija Rusiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh