Svijet

CNN: Borbe oko Kijeva se nastavljaju

Intenzivne borbe nastavljene su oko predgrađa Kijeva u utorak poslijepodne, posebno na sjeverozapadu i sjeveroistoku grada, unatoč najavi ukrajinskih i ruskih dužnosnika da Moskva povlači neke jedinice i iz glavnog grada i iz Černihiva.

Kijev - Reuters

Ekipa CNN-a koji je posjetio stambeno područje blizu bojišnice (5 km od Irpina) u istočnom dijelu glavnog grada, čuo je glasne i česte dolazne i odlazne topničke udarce. Sporadično su se mogli čuti i sustavi višestrukih raketnih lansiranja.

U središtu grada također su se čule sirene za zračni napad i topnički udarci istim intenzitetom i učestalošću kao i prethodnih dana.

Na obližnjoj kontrolnoj točki, pripadnik ukrajinskih snaga teritorijalne obrane Juri Matsarski rekao je za CNN da se borbe nisu smanjile u posljednja 24 sata.

“Bilo je granatiranja cijelo vrijeme jučer. Bilo je puno granatiranja noću, a također i danas ujutro i upravo sada, navečer”, rekao je. “Koliko sam shvatio, ovdje u Kijevu nije pogođen nijedan cilj, tako da naš proturaketni sustav daje sve od sebe.”

Stanovnici s kojima je CNN razgovarao rekli su da su sumnjičavi prema najavi Rusije da povlači neke od svojih snaga iz regije, dodajući da se Moskvi ne može vjerovati. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh