Svijet

TIJELO BODIBILDERA (42) PRONAĐENO ZAKOPANO U DVORIŠTU: Učiteljica (48) uhapšena 300 kilometara od kuće, roditelji šokirani! “Predavala je mom sinu…”

Učiteljica osnovne škole optužena je da je ubila svog dečka bodibildera i sahranila ga u dvorištu njihove kuće u Northemptonu.

Policija - Ilustracija / Sestabrzina.com

Fiona Bil (48) optužena je u ponedejljak da je ubila Nikolasa Bilingema (42) između 30. oktobra i 10. novembra 2021, a u međuvremenu su se pojavile i prve slike para. U vreme kad je nastala ova fotografija, Fiona i Nikoals su živjeli u selu Erls Barton, gdje su proveli osam godina zajedno, piše “Dejli mejl”.

Komšije kuće u Northemptonu su rekle da je par kupio imanje vredno 225.000 funti 2020, kad je Nikolas ostao bez posla zbog karantina a imaju i kćerku. Upravo su na toj novoj adresi forenzičari pronašli njegovo tijelo sahranjeno u dvorištu.

Fiona je bila učiteljica Istfild akademije u Northemptonu. Ona se u ponedjeljak pojavila na sudu gjde je optužena za ubistvo svog partnera. Fiona je uhapšena u hotelu u Kambriji, 300 kilometara dalje od njene kuće, nakon što je policija sa psima otkrila tijelo u dvorištu.

Ostaci su predati patologu na ispitivanje, ali policija vjeruje da pripadaju Nikolasu, koji se trenutno vodi kao nestao.

Komšije iz iste ulice u kojoj je pronađeno tijelo rekle su da je Nikolas bio prijatan čovjek.

– Bio je nizak, ali fit. Nisam ga video od kraja jula. Bio je prijatan momak, uvijek ljubazan. Pomogao mi je jednom da izguram auto iz snega i leda – naveo je jedan žitelj, dodajući da su “povremeno mahali jedan drugome ali ništa više od toga.

Drugi komšija je rekao da ga je poznavao.

– Bio je bilder. Pozdravljao sam se sa njim ali nju (Fionu) nisam znao – naveo je.

Još jedan žitelj rekao je da je bio šokiran kad je čuo da je Fiona uhapšena i da mu je više puta bila na čaju.

– Nik se mučio zbog posla tokom pandemije i ponudio sam mu posao. Iz svoje kuće mogu da vidim njegovo dvorište. To je samo gomila blata – istakao je.

U ponedjeljak su iz Istfild akademije u kojoj je Fiona radila rekli da su “šokirani” i “tužni” nakon vijesti o njenoj optužnici. Školske vlasti su istakle da im je posebna briga vezana za uticaj takvih vijesti na djecu i poručile da će uraditi sve da podrže svoje učenike “u ovom teškom vremenu”.

Šokirani su i roditelji čija su djeca pohađala nastavu kod Fione.

“Tako tužne i šokantne vesti. Bila je učiteljica mog sina”, navela je jedna majka, Safera Jasen, na “Fejsbuku”.

“Ovo je užasno. Učiteljica moje kćerke”, dodala je Šantel Vejn, piše Srbija danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh