Svijet

Ukrajinska vojska: Odbijamo napade na Kijev

Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine priopćio je da njezine trupe nastavljaju odbijati napade ruskih snaga na glavni grad Kijev.

Ukrajina - REUTERS/Gleb Garanich

Navode da su ruske snage imale poteškoća s popunjavanjem kvalitetnog osoblja i podmirivanjem gubitaka pretrpljenih tijekom invazije, dijelom zbog utjecaja međunarodnih sankcija.

Stožer tvrdi i da je ruska oprema u lošem tehničkom stanju zbog ranijeg nemara i dugotrajnog skladištenja. To utječe na sposobnost Rusije da održi potreban tempo i postigne konačni cilj rata, navodi se u priopćenju. Međutim, to nije spriječilo Rusiju da nastavi s napadima i zračnim napadima te nanosi štetu ukrajinskim snagama, dodaju.

U izvještaju se navodi i da je Moskva razmjestila maksimalan broj jedinica na teritorij Krima i uz područja Hersonske, Zaporoške, Mariupoljske i Donjecke regije, kako bi suzbila otpor stanovnika.

U oblastima Donjecka i Luganska ukrajinske snage su odbile ruske napade i uništile 8 tenkova i 11 jedinica neprijateljskih vojnih vozila. Ukrajinske jedinice protuzračne obrane srušile su tri zrakoplova i tri bespilotne letjelice (UAV) koje pripadaju Rusiji, navode, prenose Vijesti .


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh