Svijet

U Kijevu poginula ruska novinarka: Borila se protiv korupcije u Rusiji

Ruska novinarka je poginula u srijedu u granatiranju Kijeva, objavio je tijekom večeri neovisni internetski medij The Insider za koji je radila.

Oksana Bauljina - Facebook

Oksana Bauljina poginula je u granatiranju dok je snimala razaranja nastala u ranijem napadu na trgovački centar u okrugu Podil, na sjeverozapadu ukrajinskog glavnoga grada, navodi se u priopćenju njezina medija.

Još jedan civil je poginuo, a dvije osobe u pratnji ruske novinarke su ranjene.

Prije dolaska u The Insider Bauljina je bila producentica u zakladi za suzbijanje korupcije u svojoj zemlji.

Kada su vlasti proglasile zakladu “ekstremističkom organizacijom”, morala je otići iz Rusije te se u The Insideru nastavila baviti temom korupcije.

Kao novinarka je došla u Ukrajinu, gdje je izvještavala iz Kijeva i Lavova, na zapadu, navodi njezin list, izražavajući “iskrenu sućut” obitelji i prijateljima.

“I nadalje ćemo izvještavati o ratu u Ukrajini, pa i o ruskim ratnim zločinima, kao i o nasumičnom granatiranju stambenih četvrti u kojemu ginu civili i novinari”, dodaje The Insider, neovisni internetski medij koji je 2013. osnovao novinar i aktivist Roman Dobrohotov a sjedište mu je sada u Rigi, latvijskome glavnom gradu. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh