Svijet

Trinaestogodišnjak skrivio saobraćajnu nesreću u SAD-u, devet osoba poginulo

Trinaestogodišnji dječak vozio je kamionet koji se sudario s kombijem koji je prevozio fakultetski golf tim u zapadnom Teksasu, usmrtivši devet osoba, objavile su vlasti u četvrtak.

Policija - Ilustracija / Flickr.com

Šest članova golf tima Univerziteta Southwest iz New Mexica poginulo je u nesreći u utorak navečer zajedno sa trenerom, prema policiji.

U nesreći koja se dogodila u blizini Andrewsa u Teksasu poginuli su i 13-godišnji dječak i njegov 38-godišnji otac koji su se vozili u kamionetu.

Prema teksaškom odjelu za javnu sigurnost, kamionet Dodge 2500 je skrenuo u suprotnu traku, sudarivši se direktno s kombijem.

Oba vozila su se zapalila.

Bruce Landsberg, potpredsjednik Nacionalnog odbora za sigurnost saobraćaja, kazao je za KWES TV u Odesi u Teksasu, kako je maloljetnik bio za volanom kamioneta u trenutku nesreće.

Trinaestogodišnjak je kršio zakone Teksasa.

Dozvolu za učenje vožnje u toj državi može se dobiti tek s 15 godina, što omogućava vožnju sa odraslom osobom starijom od 21 godine, koja posjeduje važeću vozačku dozvolu.

Landsberg je rekao da je prednja lijeva guma kamioneta pukla prije sudara, koji se dogodio dok su se oba vozila kretala velikom brzinom jedno prema drugom.

Dva studenta Univerziteta Southwest, oba Kanađanina, u bolnici su u kritičnom stanju. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh