Svijet

Četiri osobe poginule u zemljotresu jačine 7,4 u Japanu

Četiri osobe su poginule nakon snažnog zemljotresa magnitude 7,4 koji je pogodio sjeverne japanske obale i uzrokovao nestanak električne energije.

zemljotres - Nezavisne

Regija je dio područja koji je uništen smrtonosnim zemljotresom jačine 9,0 i tsunamijem prije 11 godina koji su uzrokovali topljenje nuklearnog reaktora, izbacujući ogromno zračenje koje neke dijelove još uvijek čini nenastanjivim.

Šef kabineta Hirokazu Matsuno rekao je novinarima u četvrtak ujutro da su četiri osobe poginule tokom zemljotresa i da se istražuje uzrok njihove smrti, dok je 107 drugih povrijeđeno. Muškarac u 60-im godinama u gradu Soma preminuo je nakon što je pao s drugog sprata svoje kuće prilikom pokušaja evakuacije, a muškarac u 70-ima uspaničio se i doživio je srčani udar, objavila je japanska novinska agencija Kyodo.

Japanska meteorološka agencija ukinula je rano u četvrtak upozorenje o riziku od tsunamija duž obala prefektura Fukushima i Miyagi. Valovi cunamija visoki i do 30 centimetara stigli su do obale u Ishinomakiju, oko 390 kilometara sjeveroistočno od Tokija, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh