Svijet

Azov objavio snimke dronom: Mariupolj je potpuno razoren

Ukrajinski bataljun Azov, krajnje desničarska dobrovoljačka pješačka vojna postrojba, objavio je snimke dronom na kojima se vide razmjeri razaranja u gradu Mariupolju.

Mariupolj - Screenshot

Kasno sinoć su objavljene satelitske snimke istočnog Mariupolja na kojima se vide požari i razrušene zgrade.

Civili su više od dva tjedna zatočeni u tom crnomorskom lučkom gradu koji je u okruženju ruskih snaga i u kojem su zalihe hrane pri samom kraju, objavile su ukrajinske vlasti. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja da se stanovnicima dostave namirnice i osigura siguran prolazak civila, gradsko poglavarstvo je objavilo da se lokalni prekid vatre poštuje te da je konvoj krenuo prema Zaporižji.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič je ranije jučer kazao da je u Mariupolju od početka ruske invazije poginulo više od 2500 stanovnika. Arestovič tvrdi da prenosi brojke gradskih vlasti. Rusija ističe da ne cilja civile. prneosi “Novi“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh