Svijet

Konstrakta, ovo je tajna zdrave kose Megan Markle: Frizer otkrio njenu formulu

Koja li je tajna zdrave kose Meghan Markle? Iako srbijanska predstavnica na Eurosongu Konstrakta misli da je u pitanja dubinska hidratacija, Meghanin frizer George Northwood tvrdi da je tu nešto više posla.

Megan Markl - Screenshot

“Ljudi misle da Meghan ima ekstenzije, no ja joj nikad nisam stavio ekstenzije, a radio sam dvije godine s njom. Sve je to njena kosa”, rekao je za Telegraph.

Uvjeren je da njena mnogo duža kosa, koju nosi od 2020. godine, ima neku simboliku, piše Index.

“Ona želi poslati poruku dugom kosom, koja predstavlja snagu i odaje dojam da si je sve posložila u životu. Ova ravnija, duža frizura označava novo poglavlje u njenom životu, bez tako strogih protokola”, tvrdi.

Ovo su prema njegovim riječima trikovi kojima se Meghan služi:

1. Nemojte pretjerati sa stiliziranjem
“Moj zaštitni znak su ‘nedovršeni valovi’, s kojima kosa izgleda šik i prirodno, kao da se niste previše trudili. Zato što izgleda prirodno, kosa vam izgleda zdravije. Može sakriti i da je došlo vrijeme za šišanje”, tvrdi Northwood.

2. Dodajte volumen kako bi vam kosa izgledala gušća
“Dobar sprej za teksturu i mekani valovi dat će vašoj kosi vitalnost”, rekao je.

3. Zaboravite na peglu za kosu
“Pegla može dovesti do stvaranja statičkog elektriciteta i beživotnosti kose”, kaže Northwood i preporučuje da uvijek napravite lagane valove.

5. Koristite revitalizirajuće maske za kosu
“Dubinski tretman oživjet će suhu i oštećenu kosu”, istaknuo je.

6. Sušite je na zraku kad god možete
“Nakon lockdowna primijetio sam da se brojnim klijenticama stanje kose popravilo. Dijelom zbog toga što je više nisu stilizirale peglom i figarom, odnosno vrućim uređajima. Sušenje na zraku dobro je za zdravlje vaše kose”, ispričao je Northwood.

Je Meghanina kosa prirodno kovrdžava?
Iako danas kosu najradije nosi ravnu, blago valovitu ili podignutu u neurednu punđu, fotografije iz tinejdžerskih dana otkrivaju da je tada češće nosila svoju prirodnu, jako kovrčavu kosu.

“Moja majka je crnkinja, a moj tata je Nizozemac i Irac, tako da je tekstura moje kose gusto kovrčava”, rekla je 2011. godine.

Pegla li Meghan Markle svoju kosu?
Iste godine rekla je da obožava brazilsko ravnanje kose, no čini se da više ne preferira taj postupak. Tokom života u Velikoj Britaniji Meghan je kod frizerke Theonie Kakoulli išla na keratinsko ravnanje kose.

“Ima zaista lijepu kosu. Kosa joj je bila u jako dobrom stanju, bilo je očito da se doista brine o njoj i da se njom ponosi”, rekla je Theonie za People.

Kad je počela odrađivati kraljevske obaveze, počela je češće nositi prepoznatljivu neurednu punđu.

Što Meghan jede da bi dobila tako sjajnu kosu?
Bivša glumica jako pazi na svoj jelovnik. Dan voli započeti zelenim sokom, a svojedobno je otkrila da miješa jabuku, kelj, špinat, limun i đumbir. Ručak je često sushi ili salata, a ona je i veliki ljubitelj avokada.

Zeleno lisnato povrće bogato je vitaminom E, koji djeluje na staničnom nivou kako bi zaštitio i ojačao kosu te potaknuo njen rast. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh