Svijet

Urednica upala u program ruske državne televizije s transparentom protiv rata

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se, tokom vijesti na ruskom Prvom kanalu, u kadru pojavljuje djevojka sa plakatom u kojem iskazuje svoje neslaganje s invazijom Rusije na Ukrajinu. Kako su objavili pojedini ruski mediji, ali i novinari BBC-a i BuzzFeeda, riječ je o urednici Prvog kanala Marini Ovsiannikovi koja je trenutno u pritvoru zbog ispitivanja.

transparent Rusija - Screenshot

Na plakatu je napisano “Zaustavite rat. Ne vjerujte propagandi. Oni vas lažu. Rusi su protiv rata”, a Marina je i ove riječi izgovarala tokom programa.

“U programu Vremya zaista je došlo do incidenta sa autsajderom u kadru, zvanična provjera je u toku“, objasnila je press služba Prvog kanala, prenosi Business-Gazeta.ru.

Na Twitteru i Telegramu se pojavio i video koji je snimila prije svog protesta u studiju u kojem je rusku invaziju na Ukrajinu nazvala zločinom.

“Nažalost, proteklih godina radila sam na Prvom kanalu i bila sam povezana sa propagandom Kremlja. Sada se veoma sramim”, kazala je u videu. prneosi “N1“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh