Svijet

OVU MAJKU BOMBARDOVAO JE VLASTITI SIN: IZVINJAVAM SE UKRAJINSKOM NARODU ŠTO NISAM USPJELA ODGOJITI NORMALNU OSOBU

Uplakana Elena Golovenskaja govorila je o svom traumatičnom otkriću nakon što je bojnik Aleksej Golovenski, njen sin, napadao Ukrajinu, a video je objavila ukrajinska vojska. Kazala je kako je njen sin oboren 5. marta.

majka i sin -hayat

Snimke koje je objavila Ukrajina pokazuju pilota s rukama u zraku, u trenucima kada je zarobljen. U videoporuci Golovenskaja slomljenog srca govori o “tuzi i sramu” zbog postupaka svoga sina, prenosi Sun. Također se izvinjava ukrajinskom narodu zbog svog sina i toga što “nije uspjela odgojiti normalnu, dostojanstvenu osobu”.

Bila sam preplavljena tugom i sramom’

Golovenskaja trenutno živi u gradu Kremenčugu u regiji Poltava u centralnoj Ukrajini, a njen je sin pilot u pukovniji ruske avijacije koja je raspoređena u gradu Saki na Krimu. Kazala je kako je “5. marta 2022. prema zločinačkim naredbama zapovjedništva ruske vojske” odletio u Mikolajiv u svom lovcu SU-30SM.

Ovu vijest saznali smo iz medija, gledajući prilog o oborenim pilotima – rekla je.
Bila sam preplavljena tugom i sramom za svojim sinom, više puta smo čuli strašne sirene za zračni napad u Kremenčugu – kazala je.
Bilo mi je taško razumijeti kako je moguće ispuniti zločinačku zapovijed i bombardirati Ukrajinu – poručila je.
Naravno, zabrinuta sam za svog sina. Nakon što je zarobljen, hvala Bogu, preživio je.

‘Izvinjavam se ukrajinskom narodu’

Izvinjavam se ukrajinskom narodu i izvinjavam se za svog sina i sebe što nisam mogla odgoditi normalnu, dostojanstvenu osobu – kaže u videu u kojem govori ruski, koji je i materinji jezik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. Mnogi govornici ruskog izjašnjavaju se kao Ukrajinci, a drugi su lojalni Moskvi.
Na videu zarobljavanja Golovenskog može se čuti kako govori da je zapovjednik zrakoplovne jedinice 59882 koja se nalazi u Sakiju. Ova je jedinica zračni dio ruske mornarice, a Golovenski je bio jedan od devet pilota Vladimira Putina koji su oboreni iznad Ukrajine prošlog vikenda. Slike pokazuju zapaljene olupine ruskih aviona i prestravlejna lica njihovih pilota koje su zarobili ukrajinski vojnici i civili. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh