Svijet

PRVI REZULTATI ISTRAGE: EVO KAKO JE LETJELICA ZAVRŠILA U ZAGREBU

Prema prvim rezultatima istrage, letjelica koja je u četvrtak pala u Zagrebu je u vlasništvu ukrajinske vojske, a sve do glavnog grada Hrvatske došla je zbog greške u navigacijskom sistemu.

letjelica - pixsell

Kako 23sata.hr saznaje iz izvora bliskih istrazi pada letjelice koja je u četvrtak pala u Zagrebu, TU-141 pripada ukrajinskoj vojsci. Radi se o letjelici koja je teška više od šest tona i duža od 14 metara. Raspon krila joj je oko četiri metra.

Prema prvim rezultatima istrage, letjelica je poletjela s aerodroma Vinnytsia na zapadu Ukrajine s mobilnog lansera, otprilike 100 kilometara jugoistočnije s područja pod kontrolom vladinih snaga.

Ranije su se oglasile i rumunske i mađarske vlasti jer je letjelica ušla i u njihove zračne prostore. Rumunjske vlasti saopćile su kako je letjelica bila tek tri minute u njihovom zračnom prostoru zbog čega nisu stigli reagirati, te da je došla iz Ukrajine i nastavila prema Mađarskoj.

Iz izvora bliskih istrazi saznaje se da je letjelicu rumunski radar presreo nedugo nakon što je napustila zračnu luku te nastavio pratiti “niski i brzi objekt”.

Oko 23 sata letjelica je pala u Zagreb, u blizini Doma Stjepan Radić na Jarunu. Prema prvim rezultatima istrage, letjelica je u glavnom gradu Hrvatske završila zbog greške u navigacijskom sistemu koji je, prema dostupnim podacima, proizveden 1981. ili 1982. godine. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh