Svijet

UPOZORENJE IZ UKRAJINE! DA LI NAM SLIJEDI KATASTROFA? PUTIN PLANIRA TERORISTIČKI NAPAD NA NUKLEARNU ELEKTRANU ČERNOBIL

Bez dobijanja željenog rezultata iz kopnene vojne operacije i direktnih pregovora spreman je pribjeći nuklearnoj ucjeni

Ministarstvo odbrane Ukrajine tvrdi da Vladimir Putin planira teroristički napad na nuklearnu elektranu Černobil, koja se nalazi pod ruskom kontrolom.

Nuklearna elektrana je trenutno potpuno isključena iz nadzornih sistema Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) te je bez struje.

Rusija je onemogućila pristup stanici ukrajinskim serviserima. Umjesto toga, tamo su otišli ‘bjeloruski stručnjaci’ po uputama Aleksandra Lukašenka. Među njima su i ruski diverzanti koji organizuju teroristički napad – navode iz Glavne obavještajne uprave Ministarstva odbrane
Bez dobijanja željenog rezultata iz kopnene vojne operacije i direktnih pregovora, Putin je spreman pribjeći nuklearnoj ucjeni svjetske zajednice – tvrdi Glavna obavještajna uprava.
Upozoravaju da će takvi Putinovi postupci imati katastrofalne posljedice za cijeli svijet

Čini se da na to i računa ruski diktator – poručili su. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh