Svijet

Ukrajina: Bombardirali su rodilište, puno je mrtvih. Zelenskij: Ovo je zvjerstvo!

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij na Facebooku je objavio snimku rodilišta kojeg su, kako tvrde Ukrajinci, danas bombardirali Rusi.

“Mariupolj. Izravan pogodak ruskih snaga u rodilište. Djeca su pod ruševinama. Zvjerstvo! Koliko dugo će još svijet biti suučenik i ignorirati ovaj teror? Zatvorite nebo odmah! Zaustavite ubijanje! Imate moć ali čini se da gubite ljudskost”, poručio je Zelenskij.

Ukrajinki zastupnik u parlamenti Dmitri Gurin rekao je BBC-evoj novinarki da je u ruskom bombardiranju dječje bolnice i rodilišta ubijeno i ranjeno puno žena.

“To je sve jedan kompleks – rodilište i dječja bolnica. Puno je ubijenih i ranjenih žena. Još ne znamo ništa o djeci i novorođenčadi”, rekao je Gurin, prenosi Index.hr


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh