Svijet

Preživjela opsadu Lenjingrada, privedena zbog protesta protiv rata

Ruska policija uhapsila je danas tokom protesta u Sankt Peterburgu Jelenu Osipovu, ženu koja je preživjela više od 900 dana opsade Lenjingrada tokom Drugog svjetskog rata, a koja je izašla na ulicu kako bi se usprotivila agresiji nad Ukrajinom.

protest - Screenshot

Hiljade Rusa izašlo je na proteste širom zemlje u znak protesta protiv agresije koju je Moskva izvršila na Ukrajinu.

Na protestu u Sankt Peterburgu, nekadašnjem Lenjingradu, pojavila se i Jelena Osipova, žena koja je prije 70 godina preživjela trogodišnju opsadu nacističke Njemačke.

Osipova je svoje nezadovoljstvo izrazila tako što je na dva hamera napisala da je protiv rata i ubijanja, i za mir u Ukrajini.

Međutim, kako se može vidjeti na video snimcima koji su se pojavili na Twitteru, dvojica krupnih policajaca prišli su starici i priveli je, dok su oko nje demonstranti uzvikivali parole protiv rata. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh