Svijet

Ukrajina: Bjelorusija će se uključiti u rusku invaziju

Ukrajinski obavještajci sugeriraju da “Bjelorusija pokazuje spremnost za direktno uključivanje u rusku invaziju”, rekao je dužnosnik ukrajinske vlade za CNN.

Ukrajina - Reuters

Podsjetimo, Bjelorusija, odnosno njezin predsjednik Aleksandar Lukašenko, već je dozvolila Rusima da koriste bjeloruski teritorij kako bi s njega slali ruske snage u Ukrajinu.

Drugi izvor blizak ukrajinskoj vladi rekao je CNN-u da je, uz informacije ukrajinskih obavještajaca, i Bidenova administracija javila Kijevu da se Bjelorusija sprema na invaziju. Washington Post je objavio, pozivajući se na izjavu dužnosnika Bidenove administracije, da se Bjelorusija sprema poslati vojsku u Ukrajinu.

Ove informacije objavljene su u trenutku kad se u blizini bjeloruske granice trebaju održati pregovori Rusije i Ukrajine. Podsjetimo, Bjelorusija je saveznica Rusije. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh