Svijet

EU zatvara zračni prostor za ruske avione

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen rekla je da će EU zatvoriti svoj zračni prostor za ruske avione te da će zabraniti i rad ruskim državnim medijima RT i Sputnjik, javlja Sky News.

Ursula von der Leyen - Twitter

“Prvo, zatvaramo vazdušni prostor EU za letjelice u ruskom vlasništvu, registrovane u Rusiji ili pod ruskom kontrolom. Oni neće moći sletjeti, poletjeti ili preletjeti teritoriju EU, uključujući privatne avione oligarha. Drugo, zabranit ćemo medijsku mašinu Kremlja u EU. Državni Russia Today i Sputnjik, i njihove podružnice, više neće moći širiti svoje laži kako bi opravdale Putinov rat. Razvijamo alate za zabranu njihove toksične i štetne dezinformacije u Europi”, kazala je von der Leyen u Briselu.

U večernjim satima se očekuje još jedno obraćanje evropskog šefa diplomatije Josepa Borrella nakon vanrednog zasjedanja Vijeća za vanjske poslove EU koje bi moglo donijeti nove sankcije protiv ruskih zvaničnika. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh