Svijet

Stoltenberg reagirao na Putinove izjave: Nuklearna retorika je opasna

Predsjednik Rusije naredio je vojnom zapovjedništvu da stavi snage nuklearnog odvraćanja u stanje visoke pripravnosti “nakon agresivnih izjava zemalja NATO-a”

vijesti

Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a, rekao je, povodom naredbe ruskog predsjednika Vladimira Putina da se vojno odvraćanje zemlje stavi u stanje visoke pripravnosti, da je “to opasna retorika”.

Podsjećamo, predsjednik Rusije Vladimir Putin naredio je vojnom zapovjedništvu da stavi snage nuklearnog odvraćanja u stanje visoke pripravnosti “nakon agresivnih izjava zemalja NATO-a”.

– Zemlje Zapada ne preduzimaju samo neprijateljske akcije protiv naše zemlje u ekonomskoj sferi, mislim na one sankcije kojih su svi dobro svjesni, već i najviši zvaničnici vodećih zemalja NATO daju agresivne izjave protiv naše zemlje – rekao je Putin.

Uskoro opširnije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh