Svijet

Kijev pristao na pregovore, predsjednik Zelenski rekao da će pregovarat na granici

Aleksandar Lukašenko preuzeo je odgovornost da osigura da svi zrakoplovi, helikopteri i projektili stacionirani na bjeloruskom teritoriju ostanu na zemlji tokom putovanja, razgovora i povratka ukrajinskog izaslanstva.

Volodimir Zelenskij - AFP

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski oglasio se na Facebooku nakon sastanka sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandom Lukašenkom.

– Rezultat razgovora s Aleksandrom Lukašenkom. Dogovorili smo se da će se ukrajinsko izaslanstvo bez preduvjeta sastati s ruskim na ukrajinsko-bjeloruskoj granici, u blizini rijeke Pripjat.

Aleksandar Lukašenko preuzeo je odgovornost da osigura da svi avioni, helikopteri i projektili stacionirani na bjeloruskom teritoriju ostanu na zemlji tokom putovanja, razgovora i povratka ukrajinskog izaslanstva – napisao je na Facebooku, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh