Svijet

Stižu dramatični snimci uličnih borbi iz Harkova

Odjekivale su ekspolozije dugo u noć, a jutros je stigla vijest da su Rusu ušli u grad i da se vode žestoke ulične borbe.

Snimci uličnih borbi iz Harkova - Screenshot

Od sinoć traje žestok napad na drugi najveći grad u Ukrajini – Harkov, piše Raport.ba.

Odjekivale su ekspolozije dugo u noć, a jutros je stigla vijest da su Rusu ušli u grad i da se vode žestoke ulične borbe.

Guverner Harkova izjavio je da se na ulicama vodi teška borba. Ranije je stanovnike pozvao da ostanu u skloništima jer ukrajinska vojska eliminira neprijatelja.

“Došlo je do proboja u centar grada”, objavio je čelnik regionalne državne uprave Oleg Sinegubov.

Pozvao je lokalno stanovništvo da ostane u skloništima. “Ne napuštajte skloništa! Oružane snage Ukrajine eliminiraju neprijatelja. Mole se civile da ne izlaze na ulice”, rekao je, javio je Kyiv Independent.

Iz Harkova stižu vijesti o uličnim borbama između Ukrajinaca i ruskih trupa. Na društvenim su se mrežama pojavile snimke koja, kako se čini, pokazuju ruske vojnike u gradu i siloviti otpor s kojim se suočavaju.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh