Svijet

Odgovor Rusiji: Britanske vojne snage stigle na istočne granice NATO saveza

“Pomorske, kopnene i zračne snage Velike Britanije stigle su da ojačaju NATO na istoku kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu”, saopštili su ovo iz britanskog ministarstva odbrane.

Tenkovi i oklopna vozila stigla su u Estoniju iz Njemačke, a stižu dodatna oprema kao i još 1000 trupa, koje bi trebale stići narednih dana.

Također, u priopćenju stoji kako Typhoon borbeni avioni iz baza na Cipru patroliraju zračnim prostorom iznad Rumunjske i Poljske.

“Naše vojne snage još jednom su pozvane da služe našoj naciji i pozdravljam hrabrost i odjećaj dužnosti koje dijeli svo naše osoblje raspoređeno kako bi poduprijelo NATO”, rekao je ministar obrane Ben Wallace.

“Uz naše NATO saveznike, ovako planiramo zaustaviti rusku agresiju koja prijeti teritorijalnom suverenitetu država članica”, saopštili su, piše N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh