Svijet

VITALIJ KLIČKO: UZIMAM ORUŽJE I IDEM U RAT – NEMAM IZBORA

Vitalij Kličko nekada je bio najbolji bokser sveta u teškoj kategoriji, a danas obavlja funkciju gradonačelnika Kijeva, glavnom grada Ukrajine. Sada je otkrio da je spreman da uzme oružje i krene u rat za svoju zemlju nakon invazije Rusije.

Vitalij Kličko - n1

„Ovo je već sad krvavi rat. Nemam drugog izbora, moram to da uradim. Boriću se“, poručio je Kličko, koji je karijeru završio pre 10 godina, a već 2014. godine je postao gradonačelnik.

Od početka je pričao da je protiv jačanja veza sa Rusijom, a danas je sa bratom Vladimirom, koji je takođe član bokserske Kuće slavnih, spreman da oružjem brani Ukrajinu od Rusije.

Ruske snage su već ušle u Kijev, a borba se vodi na ulicama grada.

Ukrajinska vlast pozvala je ljude da ostanu kući i da prave Molotovljeve koktele.

“Ruski predsednik Vladimir Putin služi se ratnom retorikom i jasno je dao do znanja da želi da uništi Ukrajinu i suverenost njenih građana. Njegove reči prate projektili i tenkovi. Do nas su stigla razaranja i smrt. Borićemo se svom snagom za slobodu i demokratiju”, poručio je u četvrtak Vladimir Kličko i pozvao svet da stane na stranu Ukrajine, prenosi rtklive.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh