Svijet

Tužilac MKS-a: Spremni smo istražiti sve ratne zločine u Ukrajini

Zvaničnici Međunarodnog krivičnog suda ističu da pomno prate dešavanja u Ukrajini te da su spremni istražiti bilo koja djela “genocida” i “ratnih zločina” koja budu zabilježena, javlja CNN.

International Criminal Cour - Wikipedia

“Podsjećam sve strane koje vode borbe na teritoriji Ukrajine da … moj ured može vršiti svoju nadležnost i istraživati bilo kakva djela genocida, zločina protiv čovječnosti ili ratnih zločina počinjenih na teritoriji Ukrajine od 20. februara 2014. nadalje”, naveo je u saopštenju tužilac u ovoj međunarodnoj instituciji, Karim Ahmad Khan.

“Moj ured će nastaviti pomno pratiti situaciju u Ukrajini. U nezavisnom i nepristrasnom vršenju mandata, ured ostaje u potpunosti posvećen prevenciji zločina i osiguravanju da svako ko je odgovoran za takve zločine bude pozvan na odgovornost”, izjavio je on. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh