Svijet

Ruska vojska je nadomak Kijeva, kaže bivši ukrajinski ministar obrane

Dopisnik Guardiana razgovarao je s Andrejem Zagorodnjukom, bivšim ukrajinskim ministrom obrane, koji se nalazi u Kijevu.

Ukrajina - Twitter

“Situacija je ekstremno napeta. Rusi napadaju na više frontova. Prvi šok jutros su bili napadi projektilima, raketama i dronovima. Neke od zgrada u kojima su naše oružane snage su potpuno uništene. Radi se o vojnoj infrastrukturi. Rusi pokušavaju ući u zemlju kopnenim snagama, a naša vojska ih pokušava zaustaviti”, rekao je Zagorodnjuk.

“Pokušavaju prodrijeti, sad su jako blizu grada Khersona. Situacija je tamo kritična. Pokušavaju okružiti Harkiv. Izgleda da je Harkiv trenutno glavna meta. Jednom borbenom skupinom pokušavaju doći do Kijeva, nadomak su grada”, rekao je.

“Postoje gubici na obje strane. Ukrajinska vojska se žestoko bori, ali nema panike”, dodao je bivši ministar obrane, prenosi Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh