Svijet

U Ukrajini proglašeno 30-dnevno vanredno stanje

Odluku Vijeća sigurnosti i odbrane Ukrajine o proglašenju vanrednog stanja na nivou zemlje, izuzev regija Donetsk i Lugansk, u roku od dva dana treba odobriti i ukrajinski parlament

Vijeće sigurnosti i odbrane Ukrajine objavilo je u srijedu da je odlučilo proglasiti 30-dnevno vanredno stanje u cijeloj zemlji, isključujući regije Donetsk i Lugansk, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Vijeća Oleksiy Danilov naveo je u pisanoj izjavi da će vanredno stanje biti proglašeno u cijeloj zemlji, osim u regijama Donetsk i Lugansk te da ovu odluku treba odobriti parlament u roku od dva dana.

Navodeći da se vanredno stanje po potrebi može produžiti za još 30 dana, Danilov je podsjetio da od 2014. godine već postoje prakse slične vanrednom stanju u regijama Donetsk i Lugansk.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh