Svijet

Arkanov prijatelj prošle godine prorekao? Rusija 22.2.2022. opet postaje velika

Društvenim mrežama širi se snimka govora nacionalističkog ruskog političara i predsjednika Demokratske stranke Vladimira Volfoviča Žirinovskog.

Vladimir Volfovic Zirinovski - Screenshot

Govor je održao 27. decembra prošle godine u Dumi, kako prenose mnogi ruski portali.

“U 4 ujutro 22. veljače osjetit ćete našu novu politiku. Volio bih da 2022. bude mirna. Ali volim istinu. 70 godina sam govorio istinu. Neće biti mirno. 2022. će biti godina kada Rusija ponovo postaje velika”, rekao je.

Žirinovski je, podsjetimo, tijekom velikosrpskog napada na Bosnu i Hercegovinu sa zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom potpisao sporazum o vojnoj suradnji, javlja Index.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh