Svijet

TURSKA SMATRA NEPRIHVATLJIVOM ODLUKU RUSIJE O PRIZNANJU NEZAVISNOSTI DONJECKA I LUGANSKA

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Turske odbacilo je odluku Rusije o priznanju takozvanih republika Donetsk i Luhansk.

Mevlut Cavusoglu - Tevhidhaber.com

Kako je saopćeno iz Ministarstva, ova odluka protivna je Sporazumu iz Minska i predstavlja otvoreno narušavanje političkog jedinstva, suvereniteta i cjelovitosti Ukrajine.

Odluku Rusije smatramo neprihvatljivom i odbacujemo je. Naglašavamo našu posvećenost političkom jedinstvu i teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine, strane pozivamo na uzdržanost i zdrav razum – navedeno je u saopćenju.
Ruski predsjednik Vladimir Putin je u Kremlju priznao ukrajinske regije Donjeck i Lugansk kao nezavisne države i potpisao sporazume sa separatističkim liderima tih regija, što je potez koji će dodatno povećati tenzije u regiji i šire.

Nakon što se obratio naciji, Putin je u Kremlju potpisao dekret o priznavanju nezavisnosti separatističkih vlasti na istoku Ukrajine i s vođama separatista potpisao sporazume. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh