Svijet

Putin se uskoro obraća naciji, da li će priznati nezavisnost Donjecka i Luganska?

Predsjednik Rusije Vladimir Putin obavio je večeras razgovore s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom i predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom te im je saopćio kako će uskoro potpisati odluku o priznanju Donjecka i Luganska kao nezavisnih republika.

Vladimir Putin - Tanjug.rs

Informacije o razgovoru predsjednika Rusije i lidera Njemačke i Francuske saopćili su iz Kremlja te su naglasili kako je Putin danas primio apele rukovodstva Donjecka i Luganska za priznavanjem nezavisnosti.

Također, saopćeno je kako je Putin objasnio Scholzu i Macronu da je na današnjem sastanku Vijeća sigurnosti Rusije razmatrana odluka u priznanju nezavisnosti.

“Imajući sve ovo u vidu, predsjednik Rusije je rekao kako namjerava u bliskoj budućnsoti potpisati odgovarajuću odluku o priznanju”, saopćeno je iz Kremlja.

Prema informacijama iz Kremlja, Vladimir Putin bi se uskoro trebao obratiti javnosti i saopćiti odluku o priznanju Donjecka i Luganska. Obraćanje Putina možete pratiti uživo.

Također, iz Kremlja je saopćeno kako su predsjednik Francuske i njemački kancelar izrazili razočaranje ovakvim razvojem događaja. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh