Svijet

Ruska vojska tvrdi: Ubili smo pet ukrajinskih vojnika na granici

Oružane snage Rusije izvijestile su da su njihove trupe napale ukrajinske vojnike-sabotere koji su pokušali preći granicu s Rusijom. U napadu je ubijeno pet vojnika, a uništena su i njihova borbena vozila.

Ukrajina / Rusija - Vijesti.ba

U izjavi koja je objavljena u ponedjeljak, šefovi vojske su kazali kako je “jedinica Južnog vojnog distrikta zajedno s patrolom na granici Ruske federalne službe sigurnosti, prevenirala diverzantsko-izvidničku grupu koja je pokušala preći rusku državnu granicu s područja Ukrajine”.

Pet ukrajinskih vojnika je poginulo, a jedan ruski povrijeđen tokom pucnjave, piše Russia Today. Ministarstvo je navelo i to kako su tokom napada, dva borbena vozila koja pripadaju ukrajinskoj vojsci, prešla granicu i ušla na rusku teritoriju kako bi spasili vojnike.

Oba vozila su uništena. Mjesto napada nije navedeno.

Ukrajinska vojska tvrdi da su ovi navodi Moskve netačni i označili ih kao “lažna vijest”. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh