Svijet

“SITUACIJA U UKRAJINI IZUZETNO OZBILJNA” Bajden i Šolc saglasni: Nema znakova značajnog povlačenja ruskih trupa

Šolc i Bajden naglasili da je potreban maskimalni oprez

Nemački kancelar Olaf Šolc i američki predsednik Džozef Bajden saglasni su u oceni da je situacija u Ukrajini “izuzetno ozbiljna”, jer još uvek postoji rizik od ruske vojne agresije, izjavio je danas portparol nemačke vlade Štefen HebeŠtrajt.

Dva lidera su naglasila da je potreban “maksimalni oprez”, jer za sada nema znakova značajnog povlačenja ruskih trupa, naveo je HebeŠtrajt u izjavi nakon Šolcovog telefonskog razgovora sa Bajdenom koji je usledio posle putovanja nemačkog kancelara u Kijev i Moskvu, javlja Rojters, a prenosi Tanjug.

Istovremeno, oni su pozdravili izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da treba nastaviti sa diplomatskim naporima, rekao je portparol,piše Srbijadanas

Šolc i Bajden takođe su se složili da je važno da se krene ka implementaciji mirovnih sporazuma iz Minska o kojima su pregovarale Rusija, Ukrajina, Francuska i Nemačka 2015. i da se napreduje kroz dalje razgovore u Normandijskom formatu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh