Svijet

Kanađani iznenadili zlatom, Italiji bronza za 9 hiljaditinki

Muška štafeta Kanade osvojila je, na sopstveno iznenađenje, osvojila je zlatnu medalju u short track trci na 5.000 metara.

Kanada - Rueters

Sjajno su klizali Kanađani, pravili odlične izmjene i na kraju do zlata doklizali u vremenu 6:41.257.

Štafetu Kanade koja je došla do izuzetnog uspjeha i prvog zlata u ovoj disciplini poslije 12 godina čine Charles Hamelin, Maxime Laoun, Steven Dubois, Jordan Pierre-Gilles i Pascal Dion.

Srebrna medalja pripala je štafeti Republike Koreje koja je kroz cilj prošla u vremenu 6:41.679. Za Koreju su klizali Juneseo Lee, Dongwook Kim, Hwang Daehon, Yoongy Kwak i Janghyuk Park.. Ovo je prva medalja za Južnu Koreju u ovoj disciplini od 2010. godine.

Čekalo se na sudijsku procjenu kako bismo dobili konačan poredak i reprezentaciju koja je osvojila bronzu, jer su veoma izjednačeni bili Italija i Rusija. Na kraju, na pobjedničkom postolju su se našli Italijani koji su trku završili u vremenu 6:43.431.

Italiju su u ovom finalu predstavljali Pietro Sieghel, Luca Spechenhauser, Yuri Confortola, Tommaso Dotti i Andrea Cassinelli. Ako su Kanađani i Korejci čekali od 2010, za Italijane je ova medalja okončala čekanje koje traje od 2002.

Italijani su, pokazao je snimak, bili ispred Rusa za devet hiljaditinki.

Veliko razočaranje bilo je ovo finale za reprezentaciju Kine koja je sve šanse za medalju izgubila lošom posljednjom izmjenom zbog proklizavanja i nezgodnog pada Lond Suna koji je bio treća izmjena. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh