Svijet

Ria Novosti: Ruski vojnici se vraćaju sa Krima po završetku vojnih vježbi

Rusko ministarstvo odbrane izjavilo je u srijedu da se jedinice Južne vojne oblasti vraćaju u kasarne nakon što su bile raspoređene u Krimu zbog vojnih vježbi, prenosi ruska agencija Ria Novosti.

Ukrajina / Rusija - Vijesti.ba

Bataljon, zajedno sa vojnom opremom i jedinicama je prešao krimski most u povratku u baze nakon što završetka vojne vježbe, navodi se u dopisu iz ministarstva.

Oklopna vozila – tenkovi, transporteri, pješadijska borna vozila, samohodne haubice kao i druga oprema natovareni su na specijalne vagone. Ria novosti navodi i da su po dolasku na odredišta, vozila propremljena za drugu fazi treninga.

O povratku vojnika Južne vojne oblasti u bazu se znalo u utorak, a raniji izvještaji navode da su se snage raspoređene na Krimu sastojale od taktičkih jedinica kombinovanih vojnih formata.

Navodna vojna vježba se održavala na teritoriji koja pokriva 15 poligona za trening u zoni odgovornosti Juzne vojne oblasti.

Ruska agencija takođe navodi kako je predstavnik ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov jučer izjavio da su se jedinice uključene u vojne igre u Bjelorusiji povukle u svoje stalne baze.

Zračne snage i jedinice Istočne vojne oblasti ostale su u Bjelorusiji zbog posljednje faze igara pod nazovim “Državna unija” ali po navorima Ria novosti i preostale trupe će se povući u svoje baze nakon 20. februara. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh