Svijet

Tokom raketnog napada u Jemenu ranjena desetomjesečna beba

Husi su i jučer gađali izbjeglički kamp u regiji Abdele u Taizu.

Raketni napad u Jemenu - Ilustracija

U raketnom napadu pobunjeničkog pokreta Husi u gradu Taiz u Jemenu ranjene su četiri osobe iz iste porodice, među kojima je i desetomjesečna beba, piše Anadolija.

Prema vijestima jemenske službene agencije SABA, Husi su izveli raketni napad na kvart Al-Erjem u Taizu.

Projektil je pogodio kuću u kojoj su ranjene četiri osobe. Beba i četverogodišnje dijete su prebačeni u bolnicu, ali nema informacija o njihovom zdravstvenom stanju. Husi su i jučer gađali izbjeglički kamp u regiji Abdele u Taizu. U napadu su povrijeđene četiri osobe, uključujući troje djece i jednu ženu. Jemen je poprište sukoba i nasilja od 2014. godine, kada je pobunjenički pokret Husi preuzeo kontrolu u većem dijelu zemlje uključujući glavni grad Sanu.

Ujedinjene nacije upozoravaju da je u Jemenu na sceni jedna od najvećih humanitarnih kriza u svijetu s milionima ljudi čiji životi su ugroženi zbog gladi i nedostatka osnovnih uslova za život.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh