Svijet

Lavrov i Blinken telefonom razgovarali o situaciji u Ukrajini

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergey Lavrov razgovarao je sa američkim državnim sekretarom Antonyjem Blinkenom o situaciji u Ukrajini i bilateralnim temama, javlja Anadolija.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije saopćilo je da je Lavrov u današnjem telefonskom razgovoru američkom kolegi Blinkenu istakao ”da kampanja koju su pokrenule Sjedinjene Države i njihovi saveznici o navodnoj ruskoj agresiji na Ukrajinu ima provokativne ciljeve”.

Lavrov je napomenuo da je ova kampanja podstakla vlasti u Kijevu na štetne pokušaje da sabotiraju sporazume iz Minska i silom riješe sukob u Donbasu.

Tokom razgovora naglašeno je da će ova pitanja biti u središtu evaluacije dokumenata koji su pristigli i koji će biti dostavljeni od SAD i NATO-a.

Lavrov je podsjetio da su ”neprihvatljivi potezi kojima se krše obaveze na najvišem nivou o nedjeljivosti bezbjednosti u evroatlantskom regionu”. prneosi N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh