Svijet

Prevarantu Šimonu Hajutu zabranjen pristup aplikaciji Tinder

Prevarantu njegovoj životnoj priči je snimljen Netflixov dokumentarni film „The Tinder Swindler“.

Shimon Hayut - agencije

Prevarantu po čijoj životnoj priči je snimljen Netflixov dokumentarni film „The Tinder Swindler“ izrečena je zabrana pristupa aplikaciji za upoznavanje. Film o Šimonu Hajutu (Shimon Hayut), lažnog imena Simon Leviev, obrađuje temu prevara žena od kojih je prisvojio milione funti.

Prevarant je proveo dvije godine u finskom zatvoru zbog prevare nekoliko žena, a nakon puštanja na slobodu 2017. vratio se u Izrael, odakle je ubrzo pobjegao da bi izbjegao hapšenje. Hajut je na kraju uhvaćen zbog korištenja lažnog pasoša u Grčkoj 2019.

Izručen je Izraelu i osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog krađe, prevare i falsificiranja dokumenata – sve optužbe iz 2011. godine. Kasnije je pušten nakon pet mjeseci zbog dobrog ponašanja.

Opseg njegove prevare šokirao je gledaoce, ali je prevarantu donio i svjetsku slavu. Nakon objavljivanja dokumentarca na Instagramu je dobio čak 200.000 novih pratilaca. Dokumentarac predviđa da je žene prevario za više od 10 miliona dolara, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh