Svijet

Erdogan razgovarao s Dudom, jedna od tema rusko-ukrajinska kriza

Tokom razgovora turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i poljskog predsjednika Andrzeja Dude bilo govora o jačanju tursko-poljskih odnosa

Istanbul
Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan razgovarao je putem telefona razgovarao je s poljskim predsjednikom Andrzejom Dudom, javlja Anadolu Agency (AA).

Duda je tokom razgovora izrazio želje za što brzim oporavkom predsjednika Erdogana i njegove supruge Emine Erdogan, koji su prije nekoliko dana saopćili da su pozitivni na koronavirus, navodi se u saopćenju Ureda za komunkacije Predsjedništva Turkiye.

Erdogan je zahvalio Dudi na porukama podrške, a tokom razgovora bilo će riječi o pitanjima kako ojačati odnose dviju zemalja te o regionalnim pitanjima.

Turski predsjednik je istaknuo kako žele dalje razvijati tursko-poljske odnose na svim područjima i okruniti strateško partnerstvo uspostavom mehanizma “Vijeća za stratešku saradnju na visokom nivou”.

Navodeći da pomno prate napetost između Rusije i Ukrajine, predsjednik Erdogan je istakao da kao Turkiye nastavljaju s pokušajima da smanje napetost po ovom pitanju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh