Svijet

Švajcarska uvodi crvene registarske tablice

Švajcarci uvode novu registarsku tablicu koju je teško ne primijetiti. Korišćenje ove tablice neće biti obavezno, ali će mnogima olakšati vožnju.

biciklo, Švajcarska - Office fédéral des routes

Naime, ove registarske tablice su namijenjene svima koji koriste nosače za bicikle na zadnjem dijelu vozila. Montirani sa biciklima na njima, nosači zaklanjaju pogled na tablicu na automobilu, pa je vlasnici moraju premještati na nosač.

Ubuduće to više neće morati da rade, jer će moći da nabave dodatnu crvenu registarsku tablicu sa crnim oznakama, koja će biti isključivo korišćena na nosaču bicikala.

Švajcarska je već obavijestila niz evropskih zemalja o ovoj promjeni, a trenutno su na spisku država koje su odlučile da prihvate odluku švajcarskih vlasti Njemačka, Francuska, Italija, Austrija, Estonija, Holandija, Norveška, Poljska, Španija i Velika Britanija.

Švajcarci nove tablice mogu da naruče od 1. marta, a prve isporuke očekuju se krajem idućeg mjeseca. prneose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh