Svijet

Veliki požar u Francuskoj, povrijeđeno više od 30 ljudi

Desetine ljudi je povrijeđeno, a stotine evakuisano zbog velikog požara koji je izbio u fabrici za štampanje novca Banke Francuske.

požar , Francuska - Screenshot

Preko 300 zaposlenih u fabrici je evakuisano, a stanovnicima Šamalijera je savjetovano da ostanu u zatvorenom prostoru i da drže zatvorene prozore zbog gustog dima iz zapaljene fabrike.

U požaru su lakše povrijeđene 34 osobe, od kojih je 10 prebačeno u bolnicu na liječenje. Među povrijeđenima su i dva vatrogasca.

Požar je stavljen pod kontrolu nakon tri sata, a vlasti su saopštile da vatra nije zahvatila hemikalije.

Fabrika kojom upravlja Centralna banka Francuske, jedna je od 11 visokobezbjednih štamparija u Evropi koje proizvode novčanice. prneosi “N1“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh