Svijet

RIJEČI TETKE MALOG RAJANA KIDAJU DUŠU: Imala je samo jedno da poruči

Cijeli svijet je sinoć prvo sa veseljem posmatrao izvlačenje dječačića, a onda sa tugom popratio vijest o tome da Rajan nije preživio.

dječak Rajan - Novi

Kako piše BBC, čak i građani zemlje koja je tradicionalno rival Maroku, Alžira, na društvenim su mrežama upisivali hashtag #SaveRayan.

Rajanov rođak je rekao da ne može riječima da opiše gubitak, a Rajanova tetka rekla je da njeno srce plače za dječakom.

Bi-Bi-Si prenosi i da je marokanska zvijezda, poznati TV voditelj, otkazao svoj nastup zbog Rajanove smrti.

Počast se na Tviteru odaje i spasiocu koji je satima kopao golim rukama kako bi probio put do dhečaka.

Od čega je umro dječak?

Još se ne zna uzrok smrti dječaka. Niti kada je tačno preminuo. Vijest o smrti objavljena je 15-ak minuta nakon što su ga spasioci izvukli iz rupe te je kolima Hitne pomoći krenuo prema bolnici.

Juče je duo lokalnih medija objavio kako je dječak prilikom pada u bunar dubok 32 metra zadobio i povrede glave, a vjerovatno i karlice, pa se postavilo pitanje i drugih mogućih unutrašnjih povreda.

Moguće da je smrt prouzrokovana i niskim temperaturama.

Volonter Crvenog krsta rekao i kako je dječak dobio kiseonik prilikom izlaska iz rupe, a Al Džazira prenosi njegovu izjavu kako je vidio da je dečak udahnuo.

Pitanje je hoće li se uopšte saznati tačan uzrok smrt mališana. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh