Svijet

Spasioci se približavaju marokanskom dječaku, zarobljenom u bunaru

Medicinsko osoblje, uključujući specijaliste za reanimaciju, je na licu mjesta kako bi se pobrinulo za dječaka nakon što ga izvuku, a helikopter je u pripravnosti da ga preveze do najbliže bolnice

Četvrti dan traje akcija spašavanja marokanskog petogodišnjeg dječaka Rayyana koji je pao u bunar dubok 32 metra u gradu Chefchaouen, u Maroku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Internet poruke podrške i brige za dječaka stizale su iz cijelog svijeta dok spasioci pokušavaju da dođu do njega.

Rayyan je u utorak navečer pao u bunar od 32 metra koji se nalazi ispred njegove kuće u selu Ighran u sjevernoj marokanskoj provinciji Chefchaouen. Zarobljen je u rupi preuskoj da bi spasioci mogli sigurno doći do njega.

Pokrenuti su i radovi na horizontalnom iskopavanju.

Marokanska novinska agencija MAP saopćila je da su u pomoć pozvani stručnjaci za topografsko inženjerstvo.

Radovi su u petak privremeno obustavljeni zbog straha da bi se tlo oko bunara moglo srušiti na dječaka, ali su potom nastavljeni.

Medicinsko osoblje, uključujući specijaliste za reanimaciju, je na licu mjesta kako bi se pobrinulo za dječaka nakon što ga izvuku, a helikopter je u pripravnosti da ga preveze do najbliže bolnice.

Njegovim roditeljima pridružile su se stotine mještana i drugi koji su se okupili da posmatraju akciju spašavanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh