Svijet

SAD se sprema za zimsku oluju: Aviokompanije otkazale stotine letova

Guverner Missourija Mike Parson proglasio je vanredno stanje, obrazovne ustanove rade online ili su obustavile nastavu

Aviokompanije su otkazale stotine letova, guverneri su pozvali stanovnike da ne kreću na putovanja koja nisu neophodna, a škole su zatvorile kampuse dok se ogroman dio Sjedinjenih Američkih Država (SAD) priprema za veliku zimsku oluju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Upozorenje na zimsku oluju izdato je za područja od Novog Meksika do Vermonta.

“To će biti težak period i veoma će otežati putovanje”, rekao je Marti Rauš, meteorolog iz Nacionalne meteorološke službe u Marylandu.

Aviokompanije su otkazale više od 1.000 letova u SAD-u zakazanih za srijedu, pokazala je usluga za praćenje letova FlightAware.com, uključujući više od polovine u St. Louisu.

Guverner Missourija Mike Parson proglasio je vanredno stanje, obrazovne ustanove rade online ili su obustavile nastavu.

Međunarodni aerodrom Chicago O’Hare također je otkazao više od 100 odlaznih letova, a aerodromi u Kansas Cityju i Detroitu su otkazali više letova nego inače.

Zastupnici u Ilinoisu otkazali su tri zakazane sjednice ove sedmice, jer se centralni dio države priprema za jak snijeg, led i jake udare vjetra u regionu.

Nacionalna meteorološka služba saopćila je da se do četvrtka ujutro očekuje 15 do 30 centimetara snijega u dijelovima Stjenovitih planina i srednjeg zapada.

U srijedu i četvrtak, meteorološka služba je saopćila da je u dijelovima Michigana moguće očekivati od 20 do 36 centimetara snijega.

U Oklahomi, guverner Kevin Stitt proglasio je vanredno stanje u cijeloj državi kako se približava zimska oluja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh