Svijet

Indija ublažava mjere protiv koronavirusa u New Delhiju

Restrikcije zbog koronavirusa u glavnom gradu Indije New Delhiju ublažene su jer je “situacija pod kontrolom”, objavili su zvaničnici u četvrtak, javlja Anadolu Agency (AA).

Indija - Screenshot

Vlada New Delhija odlučila je ukinuti policijski sat koji je trajao tokom čitavih vikenda i dozvoliti privatnim kancelarijama, restoranima i bioskopima da rade sa 50 posto kapaciteta.

Škole i fakulteti ostaju zatvoreni.

Ova potez uslijedio je nakon sastanka Uprave za katastrofe New Delhija koja je procijenila trenutnu situaciju u vezi sa koronavirusom u gradu.

“Situacija s COVID-19 je pod kontrolom i stopa pozitivnosti će vjerojatno pasti ispod 10 posto”, rekao je ministar zdravlja Delhija Satyendar Jain.

U međuvremenu, indijski ministar vanjskih poslova Subrahmanyam Jaishankar objavio je na Twitteru da je pozitivan na COVID-19. Zamolio je sve koji su bili s njim u kontaktu da preduzmu mjere opreza.

Prema službenim podacima koje je u četvrtak objavilo Ministarstvo zdravlja, Indija je tokom proteklog dana zabilježila gotovo 286.400 novih slučajeva koronavirusa i 573 smrtna slučaja.

Ukupan broj oboljelih od COVID-19 veći je od 40 miliona, a broj umrlih od 491.000. Broj aktivnih slučajeva trenutno iznosi oko 2,22 miliona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh