Svijet

Snijeg izazvao kolaps u Istanbulu: Pogledajte kako se čisti aerodrom

Nakon što je otvorena jedna pista na Aerodromu Istanbul, gdje su jučer zbog obilnih snježnih padavina obustavljeni svi letovi, nastavljaju se pripreme za puštanje u funkciju ostalih pista.

aerodorm u Istanbulu - Twitter

Jedna pista istanbulskog aerodroma otvorena je danas u 12 sati po lokalnom vremenu. Radovi na čišćenju snijega na najvećem aerodromu u Turkiye su većim dijelom završeni, a očekuje se da će i ostale piste ubrzo biti spremne.

Kompanija IGA, koja upravlja aerodromom, danas je uz učešće više od 500 osoba i 180 specijalnih vozila aktivno radila na čišćenju snježnih naslaga koje su u tom dijelu grada iznosile oko 40 centimetara.

IGA je omogućila pristup internetu putnicima čiji su letovi otkazani, a podijeljena im je hrana i deke. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh