Svijet

Predsjednik Ukrajine pozvao građane: Budite smireni

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je danas građane da budu smireni u vezi s prijetnjom od mogućeg napada Rusije.

Volodimir Zelenski - Tanjug..

On je rekao da je u toku rad na organizovanju sastanka na kojem bi se on susreo s liderima Ruske Federacije, Francuske i Njemačke, prenosi Rojters.

U televizijskom obraćanju ukrajinskoj javnosti Zelenski je rekao da ovonedjeljno povlačenje diplomatskog osoblja iz zapadnih ambasada u Kijevu nije signal da je vojna eskalacija s Rusijom neizbježna.

“Nema ružičastih naočara, nema djetinjastih iluzija, nije sve jednostavno… Ali ima nade. Zaštitite svoje tijelo od virusa, svoj mozak od laži, a svoje srce od panike”, poručio je Zelenski svojim sunarodnicima. prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh