Svijet

Zelensky i Michel razgovarali o krizi u Ukrajini

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelensky razgovarao je o sigurnosnoj situaciji u njegovoj zemlji i eskalaciji napetosti u regiji u telefonskom razgovoru s Charlesom Michelom, predsjednikom Evropskog vijeća, javlja Anadolu Agency (AA).

Volodimir Zelensky - Yahoo

U saopćenju iz Ureda ukrajinskog predsjednika navedeno je da su Zelensky i Michel razgovarali o napetosti u regiji i odnosima Ukrajine i EU-a.

“Zelenskiy je istaknuo da je važno sačuvati jedinstvo među svim državama članicama EU-a kako bi se očuvao suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine. Ukrajina neće podleći provokacijama i ostat će mirna zajedno sa svojim partnerima”, navedeno je u saopćenju.

Sagovornici su također razgovarali o ekonomskim i političkim sankcijama koje će spriječiti daljnju eskalaciju napetosti, a Zelensky je zahvalio na odluci EU-a da podrži Ukrajinu s 1,2 milijarde eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh