Svijet

Češka pjevačica Hana Horka preminula nakon što se namjerno zarazila koronavirusom

Sretna sam što se ovako desilo, jer ću sada moći imati “slobodan” život kao i ostali, ići ponovo u kino, na odmor, u saunu i pozorište, napisala je nakon što se zarazila kako bi izbjegla vakcinaciju.

Hana Horka - Twitter

Češka pjevačica Hana Horka preminula je u 57. godini od koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Ova pjevačica češke folk grupe odlučila se namjerno zaraziti koronavirusom, kako bi izbjegla vakcinaciju, javili su češki mediji.

U proteklih nekoliko dana na društvenim mrežama je napisala kako je zaražena delta varijantom.

– Sretna sam što se ovako desilo, jer ću sada moći imati “slobodan” život kao i ostali, ići ponovo u kino, na odmor, u saunu i pozorište – napisala je Horka.

Pozivala je fanove da se i sami namjerno zaraze.

Njen sin Jan Rek izjavio je kako je Hana Horka umrla od COVID-19, bolesti kojom se namjerno zarazila kako se ne bi vakcinisala.

Optužio je nekoliko stručnjaka koji su duže vremena govorili protiv vakcinacije.

– Vi ste mi oduzeli majku, koja je sve svoje argumente bazirala na vašim tvrdnjama. Prezirem vas, vi ste otpad – napisao je na društvenoj mreži.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh