Svijet

Grčka postavila novi rok za treću dozu, građani je moraju primiti do 1. februara

Grčka je danas najavila kako će ljudima koji do 1. februara ne prime treću dozu vakcine protiv koronavirusa biti zabranjen pristup većini zatvorenih javnih mjesta, piše The Guardian.

Koronavirus - Mreza-mira.net

“Od 1. februara će se smatrati nevakcinisanim svako ko (sedam mjeseci od druge doze) nije uzeo treću dozu vakcine”, rekao je ministar zdravlja Thanos Plevris, piše Klix.

Dodao će kako će njihov stari certifikat i dalje važiti, jer je riječ o evropskom certifikatu koji važi devet mjeseci, ali im više neće omogućivati privilegije i pogodnosti za pristup mnogim zatvorenim objektima i za obavljanje drugih aktivnosti.

Podsjetimo da u ovoj zemlji od sredine novembra nevakcinisanima zabranjen pristup zatvorenim prostorima (kino dvorane, restorani, muzeji, teretane…) – čak i ako posjeduju negativne testove.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh