Svijet

Pokušava se otkriti s kim su bili u kontaktu: Švedski kralj i kraljica pozitivni na koronavirus

Ova vijest je došla u vrijeme dok se Švedska suočava s novim rekordnim dnevnim brojem zaraženih u valu koronavirusa izazvanom omikron varijantom virusa

Kralj Karl XVI Gustaf i kraljica Silvija - Twitter

Švedski kralj Karl XVI Gustaf (Carl) i kraljica Silvija pozitivni su na koronavirus, navodi kraljevska palata u saopćenju u utorak.

– Kralj i kraljica, koji su vakcinisani s tri doze, imaju blage simptome i osjećaju se dobro, uzimajući u obzir okolnosti – navodi se u saopćenju. prneosi “Avaz“.

Karl XVI Gustaf (75) i kraljica Silvija (78) su u samoizolaciji i pokušava se otkriti s kim su bili u kontaktu. Ta vijest je došla u vrijeme dok se Švedska suočava s novim rekordnim dnevnim brojem zaraženih u valu koronavirusa izazvanom omikron varijantom virusa.

U Švedskoj je registrovano 11.507 zaraženih 30. decembra, podaci su agencije za javno zdravstvo objavljeni u utorak, dok četvrti val pandemije stvara dodatni pritisak na sistem zdravstvene zaštite u toj skandinavskoj zemlji, prenosi “Reuters”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh